Divisies van Boukens in Enkhuizen

Boukens Enkhuizen biedt tezamen met haar zusterbedrijven een compleet pakket aangaande klimaattechnische vraagstukken. Wij stellen deze bedrijven graag aan u voor.

 

logo


Dit bedrijf is gespecialiseerd in droogtechnieken en bewaarsystemen voor zaden. Alle systemen voor het kiemen, kweken en klimatiseren van zaden behoren ook tot het specialisme.

Het ontwikkelen van droogapparatuur voor de zaadindustrie zit dit bedrijf in het bloed. Ruim twintig jaar geleden begonnen zij met het ontwerpen van drooginstallaties. Een revolutionair product dat het mogelijk maakte om naakte en gepileerde zaden volledig geconditioneerd te drogen. Inmiddels heeft het bedrijf met meerdere apparatuur voet aan de grond gezet in landen als Japan, Peru, Chili, Mexico, Frankrijk en natuurlijk Nederland.

Het succes heeft het bedrijf te danken aan de onuitputtelijke technische kennis en passie die het in huis heeft. Dagelijks zijn de engineers bezig om een bestaand product te verbeteren. Nieuw ontwikkelde technologie wordt ingezet om de apparatuur te voorzien van de nieuwste hybride droogtechniek of energiezuiniger verbruik.

De uitgebreide productrange loopt onder andere van droogapparatuur, bewaarsystemen, kiemkasten, kweekcellen tot aan behandelingsunits, opslagcellen en ventilatietechnieken.

 

logo

Klimaatbeheersing is voor Boukens Ice & Climate Solutions een koud kunstje. Zij leggen de uitdaging vandaag de dag in grote projecten in buitenland. Dit neemt niet weg dat zij u niet uitstekend kunnen helpen aan benodigde apparatuur in Nederland.

Binnen de leisure en pleasure-markt heeft Boukens Ice & Climate Solutions voet aan de grond gezet in de schaatswereld. Ook diverse kleine en grote zwemaccomodaties en skihallen varen wel bij een luchtbehandelingssysteem van Boukens.

In Nederland is Boukens begonnen met Thialf Heerenveen. In 2008 werd de eerste buitenlandse schaatsbaan geopend, de Kometa in Kolomna (Rusland). Volledig onder leiding van het team uit Enkhuizen is daar het toenmalige ideale ontwerp voor een snelle ijsvloer gerealiseerd. Inmiddels hebben andere landen zich aangekondigd bij Boukens Ice & Climate Solutions waardoor o.a. Sportpaleis Alau in Astana (Kazachstan) ook is ontworpen en gebouwd volgens de engineeringstechnieken van het bedrijf uit Enkhuizen. Op dit moment wordt gebouwd aan de Olympische baan in Sotsji (Rusland).